Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad tonfisk med caesarsallad

Grillad tonfisk med snabbcaesar, en rätt som bidrar med det där lilla extra. Färskpotatisen förbereds genom att stekas gyllenbrun i ugnen. Perfekt tid att tillaga tonfisken som får en fin yta då den steks hastigt i en het panna. Servera med den smakrika salladen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Borsta och skölj potatisen. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Dressing: Skala och riv vitlöken. Hacka sardellfiléerna fint. Pressa citronen.
  5. Blanda äggulan med citronsaften och senapen. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (använd gärna stavmixer eller elvisp).
  6. Smaksätt dressingen med vitlök, sardeller, salt och peppar. Hacka hälften av osten och rör ner den.
  7. Sallad: Skär salladen i bitar. Skär brödet i bitar och stek dem till knapriga krutonger i olja i en stekpanna.
  8. Grilla eller stek tonfisken ca en halv minut på varje sida. Krydda med salt och peppar och skär den i skivor.
  9. Blanda potatisen med salladen och dressingen. Strö över krutonger och resten av ostflarnen.
  10. Servera salladen med tonfisken och toppa med plockad dill.

För alla

Rätten är laktosfri med innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och ersätt med lite salt.

Tips

Smaksätt krutongerna genom att lägga i en krossad vitlöksklyfta i pannan i slutet på stekningen. Eller så kan man strö över rivet citronskal på de nystekta krutongerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vit tonfisk (à 280 g)
  • 900 g färskpotatis
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 sardellfiléer
  • 1/2 citron (använd 2 tsk citronsaft för 4 port)
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g grana padano (flarn)
Sallad
  • 1/2 romansallad
  • 1/2 surdegsbaguette
  • 1 msk olja
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3149 kJ / 749 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer