Grillad tonfisk med caesarsallad

43
0
Grillad tonfisk med caesarsallad

Grillad tonfisk med snabbcaesar, en rätt som bidrar med det där lilla extra. Färskpotatisen förbereds genom att stekas gyllenbrun i ugnen. Perfekt tid att tillaga tonfisken som får en fin yta då den steks hastigt i en het panna. Servera med den smakrika salladen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Grillad tonfisk med caesarsallad

Ingredienser

4 portioner
2
förp vit tonfisk (à 280 g)
900 g
färskpotatis
1/2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Dressing

1
vitlöksklyfta
4
sardellfiléer
1/2
citron (använd 2 tsk citronsaft för 4 port)
1
äggula
1 tsk
dijonsenap
1 dl
olja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
100 g
grana padano (flarn)

Sallad

1/2
romansallad
1/2
surdegsbaguette
1 msk
olja
1/2
kruka dill

För alla

Rätten är laktosfri med innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och ersätt med lite salt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt krutongerna genom att lägga i en krossad vitlöksklyfta i pannan i slutet på stekningen. Eller så kan man strö över rivet citronskal på de nystekta krutongerna.

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3149 KJ / 749 kCal
Fett 38 g
Salt 3.47 g
Kolhydrater 49 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept