Grillad tonfisk med caesarsallad
Grillad tonfisk med snabbcaesar, en rätt som bidrar med det där lilla extra. Färskpotatisen förbereds genom att stekas gyllenbrun i ugnen. Perfekt tid att tillaga tonfisken som får en fin yta då den steks hastigt i en het panna. Servera med den smakrika salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
4 portioner
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
900 g färskpotatis
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Dressing
1 vitlöksklyfta
4 sardellfiléer
1/2 citron (använd 2 tsk citronsaft för 4 port)
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g grana padano (flarn)
Sallad
1/2 romansallad
1/2 surdegsbaguette
1 msk olja
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3149 KJ / 749 kCal
Fett38 g
Salt3.47 g
Kolhydrater49 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer