Grillad tonfisk med snabbcaesar
Grillad tonfisk med snabbcaesar är en rätt som sätter guldkant på tillvaron. Potatishalvor förbereds i ugnen för krispighetens skull. För att få den fina ytan på tonfisken steks den hastigt i en het panna. Till rätten serveras en caesarkräm smaksatt med vitlök, krispig sallad samt ugnsrostadpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
4 portioner
Tonfisk
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 msk olivolja
Potatis
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Caesarkräm
50 g grana padano
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
1 citron
Till servering
1 salladshuvud skuret i bitar (gärna Cosmopolitan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 647 kCal
Fett33 g
Salt2.26 g
Kolhydrater41 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Har blivit en av våra favoriträtter, enkel att tillaga och man äter med både munnen och ögorna. Har blivit en fredagsrätt hos oss. Rekommenderas
Monika
2017-03-10