Tonfisk med morots- och myntasallad med jordnötter
En sallad gjord på mynta, tonfisk, morötter, och groddar, hur gott låter inte det? Salta jordnötter tillför ett härligt crunch, och rätten kryddas upp med chiliflakes och saft från lime!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
3 morötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka mynta
1 dl salta jordnötter
1 lime
1 msk olivolja
salt
peppar
1 ask böngroddar (à 180 g)
2 hjärtsallad
4 port vit tonfisk
1 tsk olja
1 tsk chiliflakes
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2587 KJ / 619 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Salladen var godare än tonfisken. Konstiga fiskbitar, två stora och två små. Nog hade man kunnat gjort något bättre med yoghurten än att servera den som den är. Över huvud taget så är rätterna svagt kryddade, ofta bara salt och peppar. Där räcker kreativiteten hos provköket inte riktigt till.
Sten
2020-08-13Gott fräscht annorlunda. Lite för lite tonfisk med. Hade gärna kunnat vara en sås till på toppen.
Helena
2020-08-12