En sallad gjord på mynta, tonfisk, morötter, och groddar, hur gott låter inte det? Salta jordnötter tillför ett härligt crunch, och rätten kryddas upp med chiliflakes och saft från lime!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Salladen var godare än tonfisken. Konstiga fiskbitar, två stora och två små. Nog hade man kunnat gjort något bättre med yoghurten än att servera den som den är. Över huvud taget så är rätterna svagt kryddade, ofta bara salt och peppar. Där räcker kreativiteten hos provköket inte riktigt till.
Sten
2020-08-13Gott fräscht annorlunda. Lite för lite tonfisk med. Hade gärna kunnat vara en sås till på toppen.
Helena
2020-08-12