Tonfisk med morots- och myntasallad med jordnötter

7
2
Tonfisk med morots- och myntasallad med jordnötter

En sallad gjord på mynta, tonfisk, morötter, och groddar, hur gott låter inte det? Salta jordnötter tillför ett härligt crunch, och rätten kryddas upp med chiliflakes och saft från lime!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Tonfisk med morots- och myntasallad med jordnötter

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
3
morötter
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
kruka mynta
1 dl
salta jordnötter
1
lime
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
ask böngroddar (à 180 g)
2
hjärtsallad
4
port vit tonfisk
1 tsk
olja
1 tsk
chiliflakes
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sten

8/13/2020

Salladen var godare än tonfisken. Konstiga fiskbitar, två stora och två små. Nog hade man kunnat gjort något bättre med yoghurten än att servera den som den är. Över huvud taget så är rätterna svagt kryddade, ofta bara salt och peppar. Där räcker kreativiteten hos provköket inte riktigt till.

Helena

8/12/2020

Gott fräscht annorlunda. Lite för lite tonfisk med. Hade gärna kunnat vara en sås till på toppen.

Näringsvärde per portion

Energi 2587 KJ / 619 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept