Nudelsallad med jordnötter, mynta och strimlat ägg

5
1 Klimatsmart
Nudelsallad med jordnötter, mynta och strimlat ägg

Någon mer som älskar det asiatiska köket? Här serveras en underbar nudelsallad gjord på risnudlar, gurka, mynta, böngroddar och andra fräscha tillbehör! Skiva omeletten och lägg ovanpå innan servering. Sojadressingen till detta sätter pricken över i:et!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Nudelsallad med jordnötter, mynta och strimlat ägg

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1
lime
2 msk
japansk soja
2 msk
sweet chilisås
1 msk
olja

Sallad

4
port risnudlar
1/2
gurka
150 g
sockerärtor
1/2
ask gräslök (à 20 g)
1
kruka mynta
180 g
böngroddar

Omelett

4
ägg
1 1/2 msk
japansk soja
1 msk
olja

Till servering

2
hjärtsallad
1 dl
jordnötter

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein och laktos.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna lite rostade sesamfrön till.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Adriana

2019-05-14

Smakade ingenting, trist

Näringsvärde per portion

Energi 2206 KJ / 527 kCal
Fett 21 g
Salt 3.08 g
Kolhydrater 63 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept