Nudelsallad med jordnötter, mynta och strimlat ägg

Någon mer som älskar det asiatiska köket? Här serveras en underbar nudelsallad gjord på risnudlar, gurka, mynta, böngroddar och andra fräscha tillbehör! Skiva omeletten och lägg ovanpå innan servering. Sojadressingen till detta sätter pricken över i:et!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 lime
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
Sallad
4 port risnudlar
1/2 gurka
150 g sockerärtor
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 kruka mynta
180 g böngroddar
Omelett
4 ägg
1 1/2 msk japansk soja
1 msk olja
Till servering
2 hjärtsallad
1 dl jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2206 KJ / 527 kCal
Fett21 g
Salt3.08 g
Kolhydrater63 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smakade ingenting, trist
Adriana
2019-05-14