Tonfisk med morots- och myntasallad med jordnötter

En sallad gjord på mynta, tonfisk, morötter, och groddar, hur gott låter inte det? Salta jordnötter tillför ett härligt crunch, och rätten kryddas upp med chiliflakes och saft från lime!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2587 KJ / 619 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stSalladen var godare än tonfisken. Konstiga fiskbitar, två stora och två små. Nog hade man kunnat gjort något bättre med yoghurten än att servera den som den är. Över huvud taget så är rätterna svagt kryddade, ofta bara salt och peppar. Där räcker kreativiteten hos provköket inte riktigt till.
Sten
Gott fräscht annorlunda. Lite för lite tonfisk med. Hade gärna kunnat vara en sås till på toppen.
Helena