Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas
Den halstrade tonfisken har en perfekt rödrosa kärna och får sällskap av en kanarisk Mojo Rojo-sås som är full av smak. Servera allt med smarriga saltkokta potatisar och krispig paprikasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017
Ingredienser
4 portioner
520 g tonfisk
900 g sparrispotatis
12 dl vatten
2 dl grovsalt
Mojo rojo
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
2 msk rödvinsvinäger
3 äggulor
1 msk starkt paprikapulver
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Sallad
1 röd paprika
1 grön paprika
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2925 KJ / 700 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Fin tonfisk direkt från kyldisken och delikatesspotatis i ugnen. Såsen skar sig lite då jag tillsatte oljan med alltihop, men riktigt gott blev det iaf!
Jonas
2020-02-10Det var verkligen en stor besvikelse, tonfisken gick tyvärr inte att äta. Det blev för salt!
Carina
2017-02-13mycket gott! Potatisens skal fick det där vita saltutseendet som man ser i Spanien. Fint tillsammans med tonfisk o mojo. Bra rätt för den som gillar tex sushi och rå fisk.
Vera
2017-02-12