Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

11
9
Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Den halstrade tonfisken har en perfekt rödrosa kärna och får sällskap av en kanarisk Mojo Rojo-sås som är full av smak. Servera allt med smarriga saltkokta potatisar och krispig paprikasallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Ingredienser

4 portioner
520 g
tonfisk
900 g
sparrispotatis
12 dl
vatten
2 dl
grovsalt

Mojo rojo

1/2
burk grillad paprika (à 530 g)
2 msk
rödvinsvinäger
3
äggulor
1 msk
starkt paprikapulver
1 dl
rapsolja
2
vitlöksklyftor
-
salt och svartpeppar

Sallad

1
röd paprika
1
grön paprika
2
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Riktigt god blir den saltkokta potatisen om man rostar den i ugn på 200°C, ca 10 minuter. Byt gärna ut rödvinsvinägern mot sherryvinäger i mojo rojo.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Jonas

2020-02-10

Så gott! Fin tonfisk direkt från kyldisken och delikatesspotatis i ugnen. Såsen skar sig lite då jag tillsatte oljan med alltihop, men riktigt gott blev det iaf!

Carina

2017-02-13

Det var verkligen en stor besvikelse, tonfisken gick tyvärr inte att äta. Det blev för salt!

Vera

2017-02-12

mycket gott! Potatisens skal fick det där vita saltutseendet som man ser i Spanien. Fint tillsammans med tonfisk o mojo. Bra rätt för den som gillar tex sushi och rå fisk.

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 700 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept