Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

12
9
Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Den halstrade tonfisken har en perfekt rödrosa kärna och får sällskap av en kanarisk Mojo Rojo-sås som är full av smak. Servera allt med smarriga saltkokta potatisar och krispig paprikasallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Ingredienser

4 portioner
520 g tonfisk
900 g sparrispotatis
12 dl vatten
2 dl grovsalt

Mojo rojo

1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
2 msk rödvinsvinäger
3 äggulor
1 msk starkt paprikapulver
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Sallad

1 röd paprika
1 grön paprika
2 hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Riktigt god blir den saltkokta potatisen om man rostar den i ugn på 200°C, ca 10 minuter. Byt gärna ut rödvinsvinägern mot sherryvinäger i mojo rojo.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Jonas

2020-02-10

Så gott! Fin tonfisk direkt från kyldisken och delikatesspotatis i ugnen. Såsen skar sig lite då jag tillsatte oljan med alltihop, men riktigt gott blev det iaf!

Carina

2017-02-13

Det var verkligen en stor besvikelse, tonfisken gick tyvärr inte att äta. Det blev för salt!

Vera

2017-02-12

mycket gott! Potatisens skal fick det där vita saltutseendet som man ser i Spanien. Fint tillsammans med tonfisk o mojo. Bra rätt för den som gillar tex sushi och rå fisk.

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 700 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden