Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Den halstrade tonfisken har en perfekt rödrosa kärna och får sällskap av en kanarisk Mojo Rojo-sås som är full av smak. Servera allt med smarriga saltkokta potatisar och krispig paprikasallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Koka potatisen i vatten med saltet ca 30 minuter.
  3. Mojo rojo: Mixa grillad avrunnen paprika, vinäger, äggulor och paprikapulver. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixningen. Pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. 
  4. Sallad: Dela och kärna ur paprikorna, skär dem och salladen i bitar.
  5. Halstra tonfisken ca 30 sekunder på varje sida i en torr stekpanna med salt i.
  6. Servera tonfisken med potatis, sallad och mojo rojo.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Riktigt god blir den saltkokta potatisen om man rostar den i ugn på 200°C, ca 10 minuter. Byt gärna ut rödvinsvinägern mot sherryvinäger i mojo rojo.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g tonfisk
  • 900 g sparrispotatis
  • 12 dl vatten
  • 2 dl grovsalt
Mojo rojo
  • 1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 äggulor
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
Sallad
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2925 kJ / 700 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept