Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

11
9
Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Den halstrade tonfisken har en perfekt rödrosa kärna och får sällskap av en kanarisk Mojo Rojo-sås som är full av smak. Servera allt med smarriga saltkokta potatisar och krispig paprikasallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Ingredienser

4 portioner
520 g
tonfisk
900 g
sparrispotatis
12 dl
vatten
2 dl
grovsalt

Mojo rojo

1/2
burk grillad paprika (à 530 g)
2 msk
rödvinsvinäger
3
äggulor
1 msk
starkt paprikapulver
1 dl
rapsolja
2
vitlöksklyftor
-
salt och svartpeppar

Sallad

1
röd paprika
1
grön paprika
2
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Riktigt god blir den saltkokta potatisen om man rostar den i ugn på 200°C, ca 10 minuter. Byt gärna ut rödvinsvinägern mot sherryvinäger i mojo rojo.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Jonas

2/10/2020

Så gott! Fin tonfisk direkt från kyldisken och delikatesspotatis i ugnen. Såsen skar sig lite då jag tillsatte oljan med alltihop, men riktigt gott blev det iaf!

Carina

2/13/2017

Det var verkligen en stor besvikelse, tonfisken gick tyvärr inte att äta. Det blev för salt!

Vera

2/12/2017

mycket gott! Potatisens skal fick det där vita saltutseendet som man ser i Spanien. Fint tillsammans med tonfisk o mojo. Bra rätt för den som gillar tex sushi och rå fisk.

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 700 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept