Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Big tuna melt – grillad sub med ägg- och tonfiskröra

En perfekt lunchmacka, fylld med en röra gjord på ägg, majs och tonfisk. Toppa med tunna tomatskivor, två eller tre salladsblad och lagom mycket ost – sen behövs bara en vända i mackgrillen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 6 minuter. Spola dem kalla. Skiva tomaterna. Ansa och plocka salladen.
  2. Låt tonfisken och majsen rinna av i en sil. Skala äggen och mosa dem lätt i en bunke. Blanda dem med tonfisken och majsen. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg salladsbladen på underdelarna av bröden. Lägg på tonfiskröran och tomaterna och toppa med osten. Lägg på överdelarna som lock.  
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 5 minuter.

För alla

Fri från laktos.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 2 tomater
  • 1 hjärtsallad
  • 1 förp tonfisk (i vatten à 185 g)
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • salt och peppar
  • 4 sub bröd
  • 8 skivor hushållsost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1527 kJ / 367 kCal