Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad tonfisk med bönor, citron och persilja

Halstra den vita tonfisken snabbt och servera med en passande matig peruansk bönsallad med smak av citron, färska grönsaker och goda kryddor. Dekorera gärna med lite persilja på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Pressa citronen. Blanda citronsaft med olivolja och persilja. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Pensla tonfisken med olivoljan. Krydda med salt och peppar. Stek 1/2 -1 minut på varje sida i en mycket het grill eller stekpanna. Fisken ska inte vara genomstekt utan ha en rå kärna i mitten.
  3. Skiva tonfisken i tunna skivor och servera med bönsalladen.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kokta bönor (à 400 g)
  • 3 tomater
  • 1 gul paprika
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp vit, tinad tonfisk (à 280 g)
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2065 kJ / 494 kCal