Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Den halstrade tonfisken har en perfekt rödrosa kärna och får sällskap av en kanarisk Mojo Rojo-sås som är full av smak. Servera allt med smarriga saltkokta potatisar och krispig paprikasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Ingredienser
4 portioner
520 g tonfisk
900 g sparrispotatis
12 dl vatten
2 dl grovsalt
Mojo rojo
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
2 msk rödvinsvinäger
3 äggulor
1 msk starkt paprikapulver
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Sallad
1 röd paprika
1 grön paprika
2 hjärtsallad
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2925 KJ / 700 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stSå gott! Fin tonfisk direkt från kyldisken och delikatesspotatis i ugnen. Såsen skar sig lite då jag tillsatte oljan med alltihop, men riktigt gott blev det iaf!
Jonas
Det var verkligen en stor besvikelse, tonfisken gick tyvärr inte att äta. Det blev för salt!
Carina
mycket gott! Potatisens skal fick det där vita saltutseendet som man ser i Spanien. Fint tillsammans med tonfisk o mojo. Bra rätt för den som gillar tex sushi och rå fisk.
Vera