Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas

Den halstrade tonfisken har en perfekt rödrosa kärna och får sällskap av en kanarisk Mojo Rojo-sås som är full av smak. Servera allt med smarriga saltkokta potatisar och krispig paprikasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Ingredienser
4 portioner
520 g tonfisk
900 g sparrispotatis
12 dl vatten
2 dl grovsalt
Mojo rojo
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
2 msk rödvinsvinäger
3 äggulor
1 msk starkt paprikapulver
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Sallad
1 röd paprika
1 grön paprika
2 hjärtsallad
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2925 KJ / 700 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stSå gott! Fin tonfisk direkt från kyldisken och delikatesspotatis i ugnen. Såsen skar sig lite då jag tillsatte oljan med alltihop, men riktigt gott blev det iaf!
Jonas
Det var verkligen en stor besvikelse, tonfisken gick tyvärr inte att äta. Det blev för salt!
Carina
mycket gott! Potatisens skal fick det där vita saltutseendet som man ser i Spanien. Fint tillsammans med tonfisk o mojo. Bra rätt för den som gillar tex sushi och rå fisk.
Vera
Missnöjd med fisken..såg inte bra ut och smakade sådär! Väldigt synd att det inte var färsk tonfisk..
Albert
Vi var tvugna att kasta tonfisken för den gick inte att äta. Jag har halstrat färsk tonfisk förut och det smakar inte såhär. Är väldigt besviken.
Isabelle
Hej Ica! Jag instämmer med föregående talare. Det här var inte bra. Det var i princip oätligt. Vi har ett stort matintresse och tycker annars om det mesta men råvarorna måste vara topp och smakerna genomtänkta, det var det tyvärr inte här.
Johanna
Synd på den goda potatisen att den blev sååå salt. Mojorojon var höjdpunkten, behåll den, tillsammans med pasta, tex. Tonfisken var ingen höjdare.
Anette
Hej Björn! Tråkigt att du inte tyckte om rätten. Tonsfisk ska bara halstras, annars blir den torr och grå. Tonfisk har i sig inte så mycket smak utan ska serveras med smakrika tillbehör, i det här fallet en mojo rojosås. Hoppas du blev nöjd med de andra rätterna! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Tyvärr måste jag säga att det var det värsta jag någonsin lagat. Djupfryst tinad tonfisk som skall halstras!? Redan från början kändes fisken tråkig och grå smaken var verkligen inte god. Fick slänga alltihop. Tror spontant att detta inte är en rätt som ni bör ha kvar i matkassen. I alla fall inte med den råvaran som ingick.
Björn