Stekt tonfisk med mango-chilisås
En fantastisk stekt tonfisk med en smakrik mango-chilisås bjuds det på idag. Potatisen steks i ugnen tills den får en fin gyllenbrun och krispig yta. Passa på att tillaga fisken som kryddats med vitlök och cayennepeppar innan den steks i smör någon minut på varje sida. Servera med potatis, sås och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
2 portioner
Potatis
450 g potatis (gärna cecile)
1 tsk olja
salt och peppar
Sallad
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 ask sockerärtor (à 150 G)
65 g röd mangold
2 msk persilja
Tonfisk
280 g vit tonfisk
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk smör
Till servering
1 - 1 1/2 dl mango- chilisås
sallad
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Tonfisk ska serveras lite rosa i mitten, stek den därför inte för länge.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2116 KJ / 502 kCal
Fett14 g
Salt3.75 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott och Smakrikt.
Dagmar
2015-09-15