Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Betyg 3.3 av 5.78 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Hur låter vit tonfisk som är vänd i svarta sesamfrön och skuren i skivor? Till det serverar du alger frästa i olja och blandade med kokta glasnudlar, salladslök, chili och koriander. Förhöj smakupplevelsen med wasabimajonnäs.

Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner
2 förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
125 g salladslök
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
2 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
4 port glasnudlar
100 g glasört (eller 60 g saltört och 40 g havslilja)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 tsk sesamolja
1 dl svarta sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3629 KJ / 863 kCal
Fett55 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tonfisk med sötsyrlig nudelsallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamstekt tonfisk med sojamarinade nudlar
    Betyg 4.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingwok med ostronsås
    Betyg 3.8 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaisoppa
    Betyg 3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad