Tomatströmming
Tomatströmming, en fiskrätt på strömming med lök och röd tomatkross som färgsätter och ger smak tillsammans med oregano eller timjan på strömmingen. Du serverar tomatströmmingen med nykokta potatisar och mjuka sockerärtor.
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk eller djupfryst strömmingsfilé
10 - 12 potatisar (12 motsvarar ca 1 kg)
2 gula lökar
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater gärna smaksatta med chili (à 500 g)
300 g sockerärtor
1 tsk salt
1 krm peppar
1 - 2 tsk oregano eller timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 463 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Barndomsminnen! Smakar precis som den mormor serverade.
Carina
2022-06-18Sks man klipp bort fenan mitt på rugggen?
Ingalill
2021-12-21