Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatströmming

Tomatströmming, en fiskrätt på strömming med lök och röd tomatkross som färgsätter och ger smak tillsammans med oregano eller timjan på strömmingen. Du serverar tomatströmmingen med nykokta potatisar och mjuka sockerärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina strömmingen om djupfryst används. Skrubba eller skölj potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka upp.
  3. Lägg ut strömmingen på en skärbräda och strö över salt, peppar och gärna oregano eller timjan.
  4. Rulla ihop och lägg strömmingen i tomatsåsen. Låt koka under lock ca 8 minuter.
  5. Skölj, snoppa och koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Servera tomatströmmingen med potatis, sockerärter och knäckebröd.

Tips

Gör dubbel sats av strömmingen och servera den kall som lunchmat med strimlad sallad eller på en smörgås på stranden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk eller djupfryst strömmingsfilé
  • 12 potatisar (12 motsvarar ca 1 kg)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 förpackning krossade tomater gärna smaksatta med chili (à 500 g)
  • 300 g sockerärtor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk oregano eller timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2342 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden