Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kokta strömmingsrullar med dillris

Tycker du om strömming så är det här ett kanonrecept för dig! Laga till rullar av strömmingen, koka dem och servera med ett smaskigt och krämigt dillris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina strömmingen om djupfryst används.
  2. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken.
  4. Lägg ut strömmingen på en skärbräda med skinnsidan uppåt. Strö över salt och hälften av pepparn. Fördela purjolöken på strömmingen och rulla ihop.
  5. Koka strömmingsrullarna i lättsaltat vatten med ättikssprit under lock ca 5 minuter.
  6. Mixa dillen med lite av fraichen med mixerstav. Rör ner den mixade dillen och resten av fraichen i det färdigkokta riset. Smaka av med resten av pepparn.
  7. Servera strömmingen med det krämiga dillriset, broccoli och knäckebröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.

Tips

Kall strömming är gott på frukostmackan så koka dubbel sats så har du gott pålägg.

Gröna tipset: Bjud på falafel (kikärtsbullar) till dillriset om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk eller djupfryst strömmingsfilé
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 knippa dill
  • 2 dl crème fraiche (max 5%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 540 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer