Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Medelhavsströmming

Supergod medelhavsströmming är perfekt dagar när det är ont om tid. Blanda snabbt ihop din frästa lök med grönsaker och kapris med subtil citruston och servera direkt med din klassiska fisk och nyrostad potatis. Mättande och god husmanskost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp av fenorna på strömmingen. Krydda köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Panera strömmingen i polenta och stek dem på hög värme i matfettet och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skär tomaterna i halvor. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Fräs löken i olivoljan. Blanda i grönsaker och kapris, smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera strömmingen med grönsakerna och rostad potatis.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: använd polenta, glutenfritt ströbröd eller PO-fiber till paneringen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller PO-fiber och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • ca 1 dl polenta eller grovt rågmjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 70 g bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 553 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden