Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömmingspanna med medelhavssmak

Fisk och potatis, denna gång serverad som en förstklassig strömmingspanna med medelhavssmak. Rullade strömmingsfiléer blandar du med stekt paprika i en panna tillsammans med grädde, tomater och vitlök, en kombination som slår! Servera med potatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Tina strömmingen om djupfryst används. Lägg ut strömmingen på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Rulla ihop.
  3. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs paprikorna i olivolja. Pressa gärna över vitlöksklyftor. Häll på grädden blandad med maizena-majsstärkelse och lägg i strömmingsrullarna. Låt koka under lock ca 5 minuter.
  4. Skölj och tärna tomaterna och strö dem över strömmingen. Låt puttra ytterligare någon minut. Låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom potatispress. Servera strömmingen med potatisen och knäckebröd.

För alla

Ersätt grädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Färsk timjan eller oregano som klipps över strömmingen ger den ännu mer medelhavssmak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 600 g strömmingsfilé (färsk eller djupfryst)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 2 1/2 dl laga lätt grädde
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2486 kJ / 597 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden