Strömmingspanna med medelhavssmak
Fisk och potatis, denna gång serverad som en förstklassig strömmingspanna med medelhavssmak. Rullade strömmingsfiléer blandar du med stekt paprika i en panna tillsammans med grädde, tomater och vitlök, en kombination som slår! Servera med potatisen.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar
600 g strömmingsfilé (färsk eller djupfryst)
1 tsk salt
2 krm peppar
3 paprikor gärna i olika färger
1 msk olivolja
1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl laga lätt grädde
3 tomater
För alla
Ersätt grädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Färsk timjan eller oregano som klipps över strömmingen ger den ännu mer medelhavssmak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 597 kCal
Fett0 g
Kommentarer