Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klargravad strömming

Smakrikt recept på klargravad strömming som du lägger i lag en och två gånger. Lag gör du av bland annat ättiksprit, salt, citron, olja, socker och dill. Servera den härliga strömmingen med knäckebröd och ost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys strömmingsfiléerna i 3 dygn om de inte redan har varit frysta. Låt dem tina i kylskåp.
  2. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda ihop lag 1. Lägg i filéerna och låt stå övertäckta i kylskåp över natten.
  3. Blanda ingredienserna till lag 2, smaka av med salt och peppar.
  4. Låt strömmingsfiléerna rinna av. Vänd ner dem i den nya lagen. De bör stå och dra minst 4 timmar i kylskåp.
  5. Servera strömmingen med knäckebröd och lagrad ost.

För alla

Rätten är laktos- och äggfri.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfiléer
Lag 1
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
Lag 2
  • saft och skal av 2 citroner
  • 1 dl mild olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1 dl skuren dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1620 kJ / 367 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden