Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Strömming med lingonyoghurt

Stekta filéer av strömming med en sås av lingon och matlagningsyoghurt är en fräsch fiskrätt som förvånar. De kryddade och smörstekta filéerna bryter fint med den milda yoghurtsåsen och lingonen tillför det lilla extra till potatis och fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Krydda strömmingsfiléerna med hälften salt och vitpeppar och lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet. Stek dem i flytande margarin ca 4 minuter per sida. Blanda matyoghurten med lingonsylten.
  3. Smaka av med resten salt och gärna pressad saft av citron eller lime. Servera den nystekta strömmingen med potatis och sås. Kokta morötter och knäckebröd passar bra till.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Använd laktos- och mjölkfritt ströbröd. Stek strömmingen i mjölkfritt margarn. Byt ut matyoghurten mot sojabaserad färskost utrörd i lite Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 msk pressad saft av citron eller lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2506 kJ / 599 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden