Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Getostfyllda smördegsknyten

Dessa getostfyllda smördegsknyten är utmärkta som förrätt och kommer bli mycket uppskattade. Vik ihop dina mumsiga knyten med den milda röran av getost, tomater och pinjenötskärnor och toppa med ytterligare lite nötter. Grädda och servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Finhacka tomaterna (utan oljan). Rör samman getosten med tomater och hälften av pinjenötskärnorna.
  3. Dela smördegen i 18 fyrkanter, ca 7 x 7 cm (för 8 port). Lägg en klick av fyllningen på varje och vik ihop till knyten. Nyp ihop kanterna. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö på resten av pinjenötterna. Grädda i ca 20 minuter.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: bjud glutenfria digestivekex med en bit chèvre doppad i rostade pinjenötter. Alternativt använd glutenfria smördeg.
Gör äggfri: bjud äggfria digestivekex med en bit chèvre doppad i rostade pinjenötter.
Gör mjölkproteinfri: bjud mjölkfria kex med en klick äkta majonnäs och räkor eller rökta musslor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 marinerade soltorkad tomat
  • 175 g kantfri getost
  • 1 dl pinjenötskärnor
  • 275 g färdigkavlad smördeg
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1301 kJ / 311 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept