Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Italiensk potatisbakelse

Läcker bakelse på potatissorten asparges i spröd filodeg. Lägg en fuktad kökshandduk över filodeg som väntar på att användas. Servera som förrätt eller tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna. Halvera oliverna.
  4. Smält smöret. Pensla en muffinsplåt med lite av smöret.
  5. Skär filodegen i ca 10 x 10 cm stora bitar.
  6. Pensla varje filobit tunt med smöret. Lägg 3–4 filodegsark på varandra, lite omlott, i de smorda muffinsformarna.
  7. Häll av och mosa potatisen med en potatisstöt eller pressa genom en potatispress.
  8. Vispa ner mjölk, olja från tomaterna, äggulor och smör. Blanda ner soltorkade tomater och oliver. Krydda med salt och peppar.
  9. Fyll filodegen med moset. Gratinera 10–15 minuter mitt i ugnen, tills moset blivit gyllenbrunt på toppen. Servera gärna med knaperstekt lufttorkad skinka, rucola och körsbärstomater.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktos- respektive mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på filodegen. Använd laktos- respektive mjölkfritt matfett och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1 kg potatis t ex asparges
  • 10 soltorkad tomat i olja
  • 1 1/2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 50 g smör till pensling
  • 1 rulle kyld filodeg (à ca 250 g)
  • olivolja till formarna
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 2 äggulor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer