Italiensk potatisbakelse

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
1
Italiensk potatisbakelse

Läcker bakelse på potatissorten asparges i spröd filodeg. Lägg en fuktad kökshandduk över filodeg som väntar på att användas. Servera som förrätt eller tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Italiensk potatisbakelse

Ingredienser

12 st
1 kg  potatis t ex asparges
10   soltorkad tomat i olja
1 1/2 dl  urkärnade kalamataoliver
50 g  smör till pensling
1   rulle kyld filodeg (à ca 250 g)
olivolja till formarna
1 dl  mjölk (3%)
1 msk  olja från de soltorkade tomaterna
2   äggulor
1 msk  smör
1 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktos- respektive mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på filodegen. Använd laktos- respektive mjölkfritt matfett och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt god potatis bakelse, passar jätte bra till grillat kött, kan verkligen rekommendera/Pia

Pia

2012-06-09

Testa liknande recept

Små filodegspajer med salladslök och oliver
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatrullar med soltorkade tomater
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Filodegsrullar med banan och dulce de leche
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oliv- och bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
144 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrullar med svamp
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga