Tomatsoppa och pizzabullar med pesto

32
4
Tomatsoppa och pizzabullar med pesto

Tomatsoppa med pizzabullar är både festligt och enkelt. Låt oss börja med denna rätt som passar lika bra efter fotbollsträningen som till söndagsmiddagen. Medan pizzabullarna gräddas i ugnen i 15 minuter förbereder du tomatsoppan och är sedan redo för en härlig middagsstund.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Tomatsoppa och pizzabullar med pesto

Ingredienser

4 portioner

Pizzabulle

400 g pizzadeg
130 g pesto basilika
1 1/2 dl riven ost

Soppa

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller olja
2 förp passerade tomater (à 500 g)
2 1/2 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1/2 kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan mjölkprotein och välj mjölkproteinfria ersättningsalternativ av ost, smör och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Nina

2022-05-04

Går bullarna att frysa in? Har en 18 månaders och tänkte blanda ut peston med lite creme fraiche.

Tina

2022-04-28

Soppan vad mycket god. Lät den puttra extra länge innan jag tillsatte grädden. Pizzabullarna var goda men blev ganska kompakta

Stefan

2022-04-27

Soppan var väl helt ok. Pizzabullarna blev dock väldigt salta av bara peston, så dom var det ingen som åt av.

Näringsvärde per portion

Energi 3605 KJ / 867 kCal
Fett 58 g
Salt 5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden