Tomatsoppa och pizzabullar med pesto

22
1
Tomatsoppa och pizzabullar med pesto

Tomatsoppa med pizzabullar är både festligt och enkelt. Låt oss börja med denna rätt som passar lika bra efter fotbollsträningen som till söndagsmiddagen. Rulla ut pizzadagen och bred peston på degen. Strö över ost, skär degen och lägg ut bullarna på en plåt. Grädda i ugn i ca 15 minuter. Medan pizzabullarna gräddas förbereder du tomatsoppan och är sedan redo för en härlig middagsstund.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2019

Tomatsoppa och pizzabullar med pesto

Ingredienser

4 portioner

Pizzabulle

400 g
pizzadeg
130 g
pesto basilika
1 1/2 dl
riven ost

Soppa

1
gul lök
1 msk
smör eller olja
2
förp passerade tomater (à 500 g)
2 1/2 dl
vispgrädde
2
grönsaksbuljongtärningar
-
salt
-
peppar
1 tsk
paprikapulver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och på pizzadegen.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja och välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Tips

Smaka av soppan med lite örter som t ex timjan och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Lisette

2020-07-28

Enkelt, gott. Jag tillsatte dock 1vitlök och färska basilika. MUMS!

Näringsvärde per portion

Energi 3303 KJ / 772 kCal
Fett 55 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept