Pestolasagne med majs

43
11
Pestolasagne med majs

Vem kan motstå en smakrik, mättande lasagne som dessutom är enkel att tillaga? Rivna morötter och majs ger lasagnen en rund sötma och gifter sig fint med tomatsåsens milda hetta. Peston ger såsen extra djup. Allt varvas mellan lager av lasagneplattor och toppas med riven ost som smälter till perfektion. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Pestolasagne med majs

Ingredienser

4 portioner
1/2 förp morötter (à 500 g)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
390 g krossade tomater med chili
500 g passerade tomater
340 g majskorn
1 dl pesto basilika
salt
peppar
12 torkade lasagneplattor
5 dl lätt crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
1 kruka krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto, creme fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Hacka en lök och stek med morötterna. Smaka av såsen med lite chilipulver eller spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Jessica

2022-05-13

Wow! Det här blev snabbt en ny favoritmaträtt här hemma 😍

Rasmus

2021-01-02

Vi har lagat det här receptet säkert 15 gånger nu, en riktig favorit. Man kan kasta i lite allt möjligt man har hemma och det blir alltid gott. Vi brukar ha i några fler morötter, vitlök, en hel 130g pesto och en stor creme fraise.

Magnus

2019-01-14

Tyvärr väldigt smaklös. Kändes smakmässigt som något som skulle passa som barnmatspuré. Saknar också protein i rätten. Hade i stekt hackad lök enligt tipset.

Näringsvärde per portion

Energi 3307 KJ / 790 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 75 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden