Tomatsoppa med vegobullar och krisp

Snabb, värmande och god tomatsoppa får du av detta recept. Tomatsoppan går supersnabbt att laga när du använder krossade tomater som grund. Soppan fylls med gul lök, morötter och spaghetti. På slutet av tillagningen lägger du växtbaserade bullar och du har lagt en vegosoppa att ställa på bordet. Toppa soppan vid servering med lite crème fraiche och krispiga snacks.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
1 msk torkad basilika
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
50 g okokt pasta (gärna spaghetti)
1 förp växtbaserade köttbullar (à 300 g)
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
1/2 förp snacks av vete eller råg valfri smak (à 150 g)
Gör så här
00:02:00
00:05:00
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2264 KJ / 540 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer