Tomatsoppa med vegobullar och krisp

3
0 Klimatsmart
Tomatsoppa med vegobullar och krisp

Snabb, värmande och god tomatsoppa får du av detta recept. Tomatsoppan går supersnabbt att laga när du använder krossade tomater som grund. Soppan fylls med gul lök, morötter och spaghetti. På slutet av tillagningen lägger du växtbaserade bullar och du har lagt en vegosoppa att ställa på bordet. Toppa soppan vid servering med lite crème fraiche och krispiga snacks.

Skriv ut
Tomatsoppa med vegobullar och krisp

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3
morötter
1 msk
torkad basilika
2 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
6 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2
förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk
salt
2 krm
nymald svartpeppar
50 g
okokt pasta (gärna spaghetti)
1
förp växtbaserade köttbullar (à 300 g)
1
kruka basilika
2 dl
crème fraiche
1/2
förp snacks av vete eller råg valfri smak (à 150 g)

För alla

Kontrollera noga innhållet i växtbaserade köttbullarna och snacksen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosria produkter av crème fraiche och snacks.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj snacks utan mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2264 KJ / 540 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 40 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept