Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sweet chili-köttbullar med grönsaksspaghetti

Roligt, smakrikt och annorlunda recept på klassiska köttbullar med spaghetti. Sweet chili-köttbullar med grönsaksspaghetti får sin spännande smak av curry, persilja, yoghurt och sweet chilisås. Serveras i djupa tallrikar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på paketet. Häll av spaghettin, kyl snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs på medelvärme i lite olja ett par minuter, tills löken blivit mjuk.
  3. Pudra över curry och låt fräsa med något minut. Vänd ner spaghettin och smaka av med salt och peppar. Rör om ordentligt. Rör ner yoghurten och persiljan och ställ åt sidan.
  4. Fräs köttbullarna i lite olja. Salta och häll över sweet chilisåsen. Rör om i pannan och låt köttbullar och sås steka ihop. 
  5. Häll upp spaghettiblandningen i djupa varma tallrikar och lägg en snygg hög av köttbullar i mitten.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g köttbulle
  • 175 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk curry
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3/4 dl sweet chilisås
  • salt
  • peppar
  • matolja (till stekning)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?