Tomatsoppa med varma mackor

5
2
Tomatsoppa med varma mackor

En len tomatsoppa är aldrig fel. Här görs den mera matig med hjälp av cannelinibönor, och får sin smak av tomatpuré, passerade tomater, oregano och gul lök. Ät tillsammans med krispiga varma mackor, som smaksätts med färskost, tomater och riven ost. Smaklig soppa önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Tomatsoppa med varma mackor

Ingredienser

4 portioner
380 g
kokta cannellinibönor
1
gul lök
1/2 msk
olivolja
2
förp passerade tomater (à 500 g)
2 msk
tomatpuré
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
oregano
1 tsk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar

Varma mackor

8
skrivor medelhavsbröd
200 g
färskost paprika
3
tomater
1 1/2 dl
riven ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och riven ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Malin

2021-02-04

Jag tyckte att den blev lite för sur/besk. Hade i en skvätt grädde och en nypa socker, det hjälpte lite.

Helena

2019-08-29

Lättlagad och god samt med det stora plusset att man kan lura i familjen bönor utan att det märks. Alla gillade soppan.

Näringsvärde per portion

Energi 2146 KJ / 501 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept