Tomatsoppa med varma mackor
En len tomatsoppa är aldrig fel. Här görs den mera matig med hjälp av cannelinibönor, och får sin smak av tomatpuré, passerade tomater, oregano och gul lök. Ät tillsammans med krispiga varma mackor, som smaksätts med färskost, tomater och riven ost. Smaklig soppa önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019
Ingredienser
4 portioner
380 g kokta cannellinibönor
1 gul lök
1/2 msk olivolja
2 förp passerade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk oregano
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
Varma mackor
8 skrivor medelhavsbröd
200 g färskost paprika
3 tomater
1 1/2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2146 KJ / 501 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte att den blev lite för sur/besk. Hade i en skvätt grädde och en nypa socker, det hjälpte lite.
Malin
2021-02-04Lättlagad och god samt med det stora plusset att man kan lura i familjen bönor utan att det märks. Alla gillade soppan.
Helena
2019-08-29