Köttfärssås med farfalle
Bryn köttfärsen och låt den sedan puttra med tomater, örter, riven morot, vitlök och smula slutligen i lite buljong för extra djup och fyllighet. Köttfärssåsen får både smak och en härlig vitaminboost av de rivna morötterna. Servera såsen med nykokt farfallepasta och lättkokta grönsaker, strö slutligen över nymald svartpeppar och ät medan maten är varm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
2 morötter
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk timjan
500 g passerade tomater
1 msk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
Pasta och grönsaker
4 port pasta (gärna farfalle)
1/2 påse grönmix (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2511 KJ / 600 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Kommentarer