Köttfärssås med farfalle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssås med farfalle

Bryn köttfärsen och låt den sedan puttra med tomater, örter, riven morot, vitlök och smula slutligen i lite buljong för extra djup och fyllighet. Köttfärssåsen får både smak och en härlig vitaminboost av de rivna morötterna. Servera såsen med nykokt farfallepasta och lättkokta grönsaker, strö slutligen över nymald svartpeppar och ät medan maten är varm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Köttfärssås: Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  3. Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Pressa i vitlöken. Blanda ner morötterna och låt det fräsa ca 3 minuter.
  4. Tillsätt timjan, tomater, vinäger och smulad buljongtärning.
  5. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.
  6. Pasta och grönsaker: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i grönmixen när pastan är klar, dra kastrullen åt sidan och låt allt stå ca 3 minuter. 
  7. Låt pastan och grönsakerna rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka i kastrullen.
  8. Servera köttfärssåsen med pasta och grönsaker.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttfärssås
  • 2 morötter
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • salt och peppar
Pasta och grönsaker
  • 4 port pasta (gärna farfalle)
  • 1/2 påse grönmix (à 600 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2511 kJ / 600 kCal