Köttfärssås med farfalle

12
0
Köttfärssås med farfalle

Bryn köttfärsen och låt den sedan puttra med tomater, örter, riven morot, vitlök och smula slutligen i lite buljong för extra djup och fyllighet. Köttfärssåsen får både smak och en härlig vitaminboost av de rivna morötterna. Servera såsen med nykokt farfallepasta och lättkokta grönsaker, strö slutligen över nymald svartpeppar och ät medan maten är varm.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Köttfärssås med farfalle

Ingredienser

4 portioner

Köttfärssås

2
morötter
ca 500 g
nötfärs
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2 tsk
timjan
500 g
passerade tomater
1 msk
balsamvinäger
1
köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
-
salt och peppar

Pasta och grönsaker

4
port pasta (gärna farfalle)
1/2
påse grönmix (à 600 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2511 KJ / 600 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept