Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

En lättlagad rätt som är lika god som den är enkel att svänga ihop. Det fluffiga riset passar väl ihop med kebaben, den lena vitlöksfilen och den krispiga salladen. En måltid som passar lika bra en vardag som till helg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Vitlöksfil: Pressa vitlöken i gräddfilen och smaka av med salt och peppar. 
  3. Grönsaker: Skär tomaterna i klyftor och bryt salladen i bitar.
  4. Kebab: Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och kött i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt det bli varmt.
  5. Servera kebabköttet med ris, vitlöksfil, tomat och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Vitlöksfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 2 tomater
  • 2 hjärtsalladshuvuden
Kebab
  • 1 rödlök
  • 600 g kebabstrimlor
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2900 kJ / 693 kCal