Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
En lättlagad rätt som är lika god som den är enkel att svänga ihop. Det fluffiga riset passar väl ihop med kebaben, den lena vitlöksfilen och den krispiga salladen. En måltid som passar lika bra en vardag som till helg.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Vitlöksfil
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
Grönsaker
2 tomater
2 hjärtsalladshuvuden
Kebab
1 rödlök
600 g kebabstrimlor
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2900 KJ / 693 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g
Kommentarer
Kebabstrimlorna var ingen rolig bekantskap. Aldrig igen.
Heidi
2017-12-08Barnen i familjen tyckte att köttet var på tok för starkt. Pappan i familjen älskade det :)
Michelle
2017-12-07