Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

15
2
Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

En lättlagad rätt som är lika god som den är enkel att svänga ihop. Det fluffiga riset passar väl ihop med kebaben, den lena vitlöksfilen och den krispiga salladen. En måltid som passar lika bra en vardag som till helg.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Vitlöksfil

1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
gräddfil
-
salt och peppar

Grönsaker

2
tomater
2
hjärtsalladshuvuden

Kebab

1
rödlök
600 g
kebabstrimlor
1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
1/2 dl
vatten

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Heidi

12/8/2017

Kebabstrimlorna var ingen rolig bekantskap. Aldrig igen.

Michelle

12/7/2017

Barnen i familjen tyckte att köttet var på tok för starkt. Pappan i familjen älskade det :)

Näringsvärde per portion

Energi 2900 KJ / 693 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept