Tomatsoppa med risoni och mozzarella

Värm dig med en underbart krämig tomatsoppa där risonin smälter i munnen. Ät denna snabblagade rätt tillsammans med frasiga baguetter och glöm inte att toppa soppan med mumsig mozzarella och härligt grön basilika för en komplett måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter (à 50 g)
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk timjan
1 1/2 dl risonipasta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 kruka basilika
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett18 g
Salt3.96 g
Kolhydrater75 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stVäldigt god! Jag bytte ut bönorna mot lite rester av korv i bitar, och tillsatte knappt 0,5 dl grädde för att runda av smaken, supergott!
Jenni
Det står i receptet att det ska vara "1/2 timjan". Ska det vara tesked eller matsked där?
Helen
Tack Helen för din fråga. Vi har nu uppdaterat att det är 1/2 msk timjan. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Enkelt, gott och mättande!
Sigrid
Enkelt att göra och så gott! Ett kanonbra vegetariskt alternativ!
Ellinor
Enkelt att göra och godare än förväntat!
Solveig
Mättande soppa som var oväntat god!
Johanna