UNDER 30 MIN | Enkel

Kyckling med krämig risoni

En krämig risoni, smaksatt med crème fraiche och gräslök passar utmärkt till en kycklingfilébit. För att addera lite färg till rätten serveras den med fräscha tomater, krämig mozzarella och härligt grön ruccola. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 8 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Vänd då och då. Krydda med timjan, salt och peppar.
  3. Dela tomaterna och mozzarellan. Hacka gräslöken.
  4. Blanda pastan med crème fraichen och gräslöken.
  5. Servera pastan till kycklingen med tomater, mozzarella och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 dl risonipasta
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 2 tsk olja
  • 1 krm timjan
  • salt
  • peppar
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 dl crème fraiche tomat och basilika
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2860 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept