Kyckling med krämig risoni

5
0
Kyckling med krämig risoni

En krämig risoni, smaksatt med crème fraiche och gräslök passar utmärkt till en kycklingfilébit. För att addera lite färg till rätten serveras den med fräscha tomater, krämig mozzarella och härligt grön ruccola. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Kyckling med krämig risoni

Ingredienser

2 portioner
2 dl
risonipasta
2
snabbfiléer av kyckling
2 tsk
olja
1 krm
timjan
-
salt
-
peppar
250 g
miniplommontomater
1
förp mozzarella (à 125 g)
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl
crème fraiche tomat och basilika
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2860 KJ / 684 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept