Kyckling med krämig risoni
En krämig risoni, smaksatt med crème fraiche och gräslök passar utmärkt till en kycklingfilébit. För att addera lite färg till rätten serveras den med fräscha tomater, krämig mozzarella och härligt grön ruccola. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019
Ingredienser
2 portioner
2 dl risonipasta
2 snabbfiléer av kyckling
2 tsk olja
1 krm timjan
salt
peppar
250 g miniplommontomater
1 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl crème fraiche tomat och basilika
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2860 KJ / 684 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr så tyckte vi den var smaklös. Annars lätt o snabbt tillagad. Krydda upp den lite så tror jag att den blir mycket bättre
Petra
2024-06-20Det blev väldigt gott , bytte ut gräslök till purjolök istället! Denna rätt gör vi fler gånger!
Carola
2022-02-02Väldigt gott o bra kombo Men kycklingen bör också ha en creamfraiche enligt mig!
Louise
2022-01-19