Kyckling med krämig risoni

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
3
Kyckling med krämig risoni

En krämig risoni, smaksatt med crème fraiche och gräslök passar utmärkt till en kycklingfilébit. För att addera lite färg till rätten serveras den med fräscha tomater, krämig mozzarella och härligt grön ruccola. Smaklig måltid önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Kyckling med krämig risoni

Ingredienser

2 portioner
2 dl  risonipasta
2   snabbfiléer av kyckling
2 tsk  olja
1 krm  timjan
salt
peppar
250 g  miniplommontomater
1   förp mozzarella (à 125 g)
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl  crème fraiche tomat och basilika
65 g  rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Tyvärr så tyckte vi den var smaklös. Annars lätt o snabbt tillagad. Krydda upp den lite så tror jag att den blir mycket bättre

Petra

2024-06-20

Det blev väldigt gott , bytte ut gräslök till purjolök istället! Denna rätt gör vi fler gånger!

Carola

2022-02-02

Väldigt gott o bra kombo Men kycklingen bör också ha en creamfraiche enligt mig!

Louise

2022-01-19

Näringsvärde per portion

Energi2860 KJ / 684 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risonisallad med tomatpesto och charkbricka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonirisotto med champinjoner
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kycklingpasta tomat och ruccola
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persilje- och vitlökspapardelle med paprikacrème
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svamp triangliolini med portabello
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig risoniotto med råhyvlad champinjonsallad
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga