Tomatsoppa med risoni och feta

En matig soppa kan rädda vilken stressig vardag som helst. Här gör du en enkel tomatsoppa på under 20 minuter med hjälp av passerade tomater, vita bönor och pasta i form av risoni. Basilika och fetaost sätter extra smak på denna mustiga och mättande soppa.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 förp passerade tomater (à 500 g)
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
2 msk balsamvinäger
1 tsk timjan
salt
peppar
1 1/2 dl risonipasta
150 g fetaost
1 kruka basilika
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
Gör så här
00:01:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1473 KJ / 351 kCal
Fett13 g
Salt5 g
Kolhydrater35 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
33 stHelt okej, mixade bönorna innan så det blev slätt och rev lite morötter i
Sarah
Går det att få ett svar på om soppan går att frysa. Jag har just laga denna tomatsoppa och det blev gode mkt över. Inte lätt med 4 portioner för 2 små kvinnor
Karolina
Hej Karolina! Det går bra att frysa in soppan, perfekt att kunna ta fram vid ett senare tillfälle men vänta gärna med att strö över fetaosten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Tyckte att det blev väldigt mycket tomatsmak, ska testa byta ut vanliga krossade till någon smaksatt. Annars ganska ok
Ida
Bytte ut bönorna mot köttfärs. Mkt god soppa som jag gärna gör fler gånger :)
Pia
Varför koka risonin separatat undrar jag och läser samma samma fråga från 2020 där ni svarat se nedan men jag ser inte att texten är uppdateras.: Carin 2020-05-09 Ska inte risoni blandas ner i soppan? Redaktionen ICAse 2020-05-11 Hej Carin! Det stämmer att risonin ska serveras i soppan. Vi har nu förtydligat i texten. Hälsningar Ulrika
Eva
Tack Eva för din fråga! Det går att koka risonin i soppan direkt, men det är stor risk att risonin sjunker och bränner fast i botten på kastrullen. Det är därför vi rekommenderar att man kokar den separat. Står man vid spisen hela tiden och rör i soppan så kan det fungera men risken är att det inte blir bra därför vill vi inte skriva ut det i receptet. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Förstår inte vitsen med att koka risonin separat. Jag lät den koka med de andra ingredienserna. Känns smidigare.
Erika
Toppen om det framgår i recepten om rätten går att frysa. Jag kan inte se att den informationen finns. Tack och hej!
Ylva
Mycket gott, uppskattat även av barnen!
Linda
Använde krossade tomater istället och mixade soppan när jag hade lagt i de vita bönorna. Då blir soppan lite krämigare och så får barnen i sig bönor som de annars bara hade petat bort. Risonin har vi haft vid sidan om så kan man bestämma själv hur mycket av den man vill lägga i själv.
Maria
Har en son på snart 8 månader som åt detta med den bästa aptit jag någonsin sett honom ha! 10 av 10!
Emelie