Piccata Milanese
Piccata milanese, en lätt rätt att tillaga och samtidigt väldigt tilltalande. Paneringen består bland annat av riven grana padano och kryddor, där kycklingen vänds ned för att sedan stekas i olja så att den blir härligt krispig. Servera med nykokt pasta, tomatsås samt spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
650 g minutfilé av kyckling
2 ägg
100 g grana padano
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk olivolja
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
500 g Mutti Passata passerade tomater
1 kruka basilika
Till servering
pasta (gärna cavatelli)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3174 KJ / 757 kCal
Fett18 g
Salt1.96 g
Kolhydrater81 g
Protein65 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tycker detta är jättegott
Ingegerd
2024-10-09Jag river parmesanost och blandar ihop med de uppvispade äggen. Fläskfilén putsas och bankas ut och vänds i mjöl och sedan i ägg-ostsmeten och i stekpannan. Serverar med ris och tomatröran.
Ulf
2024-01-21Baserar hellre på fläskytterfile eller dito.... Vill även byta paneringen till ett ströbröd -typ "Pano"- i stället för parmesan dito:n...
Rogert
2023-02-02