Piccata milanese, en lätt rätt att tillaga och samtidigt väldigt tilltalande. Paneringen består bland annat av riven grana padano och kryddor, där kycklingen vänds ned för att sedan stekas i olja så att den blir härligt krispig. Servera med nykokt pasta, tomatsås samt spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
10 2015
Rätten är fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd mjöl och pasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfritt ströbröd eller panko.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fia
2021-04-09Väldigt god kyckling jag kombinerade ihop lite eget. Istället för att servera med pastan och tomatsåsen enligt receptet så gjorde jag en citronpasta till istället. med grädde, citronskal vitlök mm som jag oxå hittade här i appen kan verkligen rekommendera vart supergott. Jag skulle dock rekommendera att ni ökar mängden både ost och ägg vid paneringen av kycklingen. då det inte alls räckte långt för mig. Antingen var det jag som var för frikostig eller så var det snålt tilltaget från början. Men annars kanon allt vart supergott👍
Ingegerd
2016-05-24Ett gott och enkelt recept, rekommenderas
Elvy
2015-03-16Så gott...älskar italiensk mat