Piccata milanese, en lätt rätt att tillaga och samtidigt väldigt tilltalande. Paneringen består bland annat av riven grana padano och kryddor, där kycklingen vänds ned för att sedan stekas i olja så att den blir härligt krispig. Servera med nykokt pasta, tomatsås samt spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015
Rätten är fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd mjöl och pasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfritt ströbröd eller panko.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Baserar hellre på fläskytterfile eller dito.... Vill även byta paneringen till ett ströbröd -typ "Pano"- i stället för parmesan dito:n...
Rogert
2023-02-02Snabbt, gott och enkelt.
Carina
2022-06-18Detta recept har varit en favorit här hemma i många år, brukar dock servera med klyftpotatis istället för pasta.
Malin
2022-04-07