Tomatsoppa med quesadillas och koriandersallad

12
0 Klimatsmart
Tomatsoppa med quesadillas och koriandersallad

Kvällens middag är en symfoni av smaker och texturer. En mustig och het tomatsoppa med smak av ingefära, spiskummin och vitlök serveras med varma quesadillas med smält Västerbottensost och matiga svarta bönor. Salladen gjord på koriander, krispiga äppelstrimlor och salladsärtor förhöjer middagen till en ny nivå. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Tomatsoppa med quesadillas och koriandersallad

Ingredienser

4 portioner

Tomatsoppa

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
riven färsk ingefära
1/2 tsk
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
1/2 msk
spiskummin
1 msk
olivolja
390 g
krossade tomater
500 g
passerade tomater
5 dl
vatten
2
tärningar grönsaksbuljong
1 msk
vitvinsvinäger
2 tsk
honung

Koriandersallad

150 g
salladsärtor
1
äpple
1/2
kruka koriander
1
lime

Quesadillas

380 g
kokta svarta bönor
380 g
kokta vita bönor
1 1/2 dl
riven ost (gärna Västerbottensost)
-
salt och peppar
200 g
mini tortillabröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2054 KJ / 491 kCal
Fett 12 g
Salt 5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept