Tomatsoppa med quesadillas och koriandersallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Tomatsoppa med quesadillas och koriandersallad

Kvällens middag är en symfoni av smaker och texturer. En mustig och het tomatsoppa med smak av ingefära, spiskummin och vitlök serveras med varma quesadillas med smält Västerbottensost och matiga svarta bönor. Salladen gjord på koriander, krispiga äppelstrimlor och salladsärtor förhöjer middagen till en ny nivå. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsoppa: Skala lök, vitlök och ingefära. Grovhacka löken, skiva vitlöken och riv ingefäran. Fräs ingefära, chili flakes, tomatpuré och spiskummin i olivoljan i en rymlig kastrull några minuter.
  2. Tillsätt krossade- och passerade tomater, vatten, buljongtärningar och vinäger. Låt koka 10-15 minuter.
  3. Koriandersallad: Strimla salladsärtor och äpple. Grovhacka koriandern. Lägg allt i en skål och tillsätt finrivet limeskal. Smaka av med pressad saft av lime.
  4. Quesadillas: Häll bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av.  Mosa bönorna och blanda med osten. Krydda med salt och peppar
  5. Fördela bönröran på hälften av tortillabröden, lägg på resten som lock. Stek bröden några minuter på varje sida i en torr stekpanna.
  6. Tomatsoppa: Smaka av soppan med salt och honung. 
  7. Servera soppan med quesadillas och koriandersallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsoppa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 390 g krossade tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
Koriandersallad
  • 150 g salladsärtor
  • 1 äpple
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 lime
Quesadillas
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 380 g kokta vita bönor
  • 1 1/2 dl riven ost (gärna Västerbottensost)
  • salt och peppar
  • 200 g mini tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2054 kJ / 491 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept