Tomatsoppa med quesadillas och koriandersallad
Kvällens middag är en symfoni av smaker och texturer. En mustig och het tomatsoppa med smak av ingefära, spiskummin och vitlök serveras med varma quesadillas med smält Västerbottensost och matiga svarta bönor. Salladen gjord på koriander, krispiga äppelstrimlor och salladsärtor förhöjer middagen till en ny nivå. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk chiliflakes
2 msk tomatpuré
1/2 msk spiskummin
1 msk olivolja
390 g krossade tomater
500 g passerade tomater
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk honung
Koriandersallad
150 g salladsärtor
1 äpple
1/2 kruka koriander
1 lime
Quesadillas
380 g kokta svarta bönor
380 g kokta vita bönor
1 1/2 dl riven ost (gärna Västerbottensost)
salt
peppar
200 g mini tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 491 kCal
Fett12 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer