Tomatsoppa med quesadillas

20
6 Klimatsmart
Tomatsoppa med quesadillas

En len tomatsoppa passar de flesta tillfällen. Här gör du den mera matig genom att addera en bakpotatis och smula ner nachochips innan servering. Ät den tillsammans med härliga quesadillas som smaksätts med spiskummin och majs. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018

Tomatsoppa med quesadillas

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
1
morot
1
bakpotatis
1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
500 g
passerade tomater
7 1/2 dl
vatten
1/2 dl
tapenade soltorkad tomat
2
grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
-
salt
-
peppar
ca 50 g
nachochips

Quesedilla

1
förp majskorn (à 150 g)
8
tortillabröd
2 dl
riven ost
1 tsk
spiskummin
1 msk
olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek majsen i het panna i lite olja innan den läggs på bröden. Smaka gärna av soppan med lite cayennepeppar och pressad lime eller lite vitvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Camilla

2018-09-19

Enkel lätt/snabblagad rättsområde gillas av både stora och små här hemma! Mycket gott

Tanya

2018-06-10

Gott och mättande.

Rose-marie

2018-06-06

Det här receptet sparar vi. Hela familjen åt med god aptit

Näringsvärde per portion

Energi 1953 KJ / 467 kCal
Fett 22 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept