Tomatsoppa med quesadillas
En len tomatsoppa passar de flesta tillfällen. Här gör du den mera matig genom att addera en bakpotatis och smula ner nachochips innan servering. Ät den tillsammans med härliga quesadillas som smaksätts med spiskummin och majs. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 morot
1 bakpotatis
1 msk olja
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
7 1/2 dl vatten
1/2 dl tapenade soltorkad tomat
2 grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
ca 50 g nachochips
Quesedilla
1 förp majskorn (à 150 g)
8 tortillabröd
2 dl riven ost
1 tsk spiskummin
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1953 KJ / 467 kCal
Fett22 g
Salt2.5 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott recept med en fyllig soppa.
Matilda
2022-01-19Enkel lätt/snabblagad rättsområde gillas av både stora och små här hemma! Mycket gott
Camilla
2018-09-19Gott och mättande.
Tanya
2018-06-10