Pumpasoppa med morot och mandel
Kvällens middag är en mättande, gyllengul, krämig soppa där butternutpumpan och morötternas sötma harmonierar med den umamirika toppingen bestående av smörstekta champinjoner med smak av tapenade. Pricken över i:et är de krispiga mandlarna som ger soppan en fin textur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
3 morötter
1 bakpotatis
1/2 butternutpumpa
1 tsk olja
2 dl vitt matlagningsvin
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Topping
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner
1 msk smör
140 g tapenade
1 dl rostade mandlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2197 KJ / 524 kCal
Fett38 g
Salt5 g
Kolhydrater31 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket mild och len soppa. Svamp-och mandeltoppingen var gudomliga.
Claudia
2020-11-11Tyckte den var god. Ändrade lite i receptet. 3 vanliga potatisar, (som 1 bakpotatis tillsammans ungefär) vita champinjoner och stekte upp solros- och pumpakärnor istället för mandlar. Tyckte svamp- tapenade- och fröröran var jättegod att ha i soppan.
Pia
2019-10-19