Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

33
2
Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Njut av en värmande och imponerande god pumpasoppa. I det här receptet gör du soppa på butternuttpumpa som har en sötare och lite nötigare smak. Pumpan mixas med lök, potatis och crème fraiche till en krämig jämn soppa. Bryt av med att toppa med vitlöksstekt svamp och knaprig mandel.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
1
bakpotatis
ca 600 g
butternutpumpa
1 tsk
olja
2 dl
vitt matlagningsvin
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
crème fraiche
-
salt och peppar

Bröd

4
bröd
130 g
tapenade

Topping

1/2
kruka rosmarin
1 dl
skalade mandlar
1
vitlöksklyfta
250 g
kastanjechampinjoner
1 msk
smör

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Anita

11/8/2016

Låter intressant och gott. Ska absolut prova den på lördag, som förrätt.

Anette

4/11/2016

Hm, pumpa 2 ggr under denna vecka - inte så optimalt så tyvärr blir det avbokning denna kassen med :(

Näringsvärde per portion

Energi 2779 KJ / 665 kCal
Fett 42.1 g
Salt 4 g
Kolhydrater 49.4 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept