Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Njut av en värmande och imponerande god pumpasoppa. I det här receptet gör du soppa på butternuttpumpa som har en sötare och lite nötigare smak. Pumpan mixas med lök, potatis och crème fraiche till en krämig jämn soppa. Bryt av med att toppa med vitlöksstekt svamp och knaprig mandel.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Soppa: Skala lök och potatis, hacka löken och tärna potatisen.
  3. Skala och kärna ur pumpan och skär den i mindre bitar.
  4. Fräs grönsakshacket (förutom pumpan) i olja i en stor kastrull. Lägg i pumpan och häll i vinet. Låt koka någon minut. Tillsätt buljongen och koka tills pumpan är mjuk, ca 10 minuter.
  5. Bröd: Grädda bröden.
  6. Rör ner crème fraiche och mixa till en jämn soppa. Smaka av med salt och peppar.
  7. Topping: Hacka rosmarinen. Rosta mandlarna i torr stekpanna på medelvärme.
  8. Skala och skiva vitlöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den och vitlöken i smör i en stekpanna. Vänd ner rosmarinen.
  9. Toppa soppan med svamp och mandlar.
  10. Servera med bröd och tapenade.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis
  • ca 600 g butternutpumpa
  • 1 tsk olja
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Bröd
  • 4 bröd
  • 130 g tapenade
Topping
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 dl skalade mandlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2779 kJ / 665 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept