Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Njut av en värmande och imponerande god pumpasoppa. I det här receptet gör du soppa på butternuttpumpa som har en sötare och lite nötigare smak. Pumpan mixas med lök, potatis och crème fraiche till en krämig jämn soppa. Bryt av med att toppa med vitlöksstekt svamp och knaprig mandel.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Ingredienser
Soppa
Bröd
Topping
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter intressant och gott. Ska absolut prova den på lördag, som förrätt.
Anita
2016-11-08Hm, pumpa 2 ggr under denna vecka - inte så optimalt så tyvärr blir det avbokning denna kassen med :(
Anette
2016-04-11