Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel
Njut av en värmande och imponerande god pumpasoppa. I det här receptet gör du soppa på butternuttpumpa som har en sötare och lite nötigare smak. Pumpan mixas med lök, potatis och crème fraiche till en krämig jämn soppa. Bryt av med att toppa med vitlöksstekt svamp och knaprig mandel.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 bakpotatis
ca 600 g butternutpumpa
1 tsk olja
2 dl vitt matlagningsvin
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Bröd
4 bröd
130 g tapenade
Topping
1/2 kruka rosmarin
1 dl skalade mandlar
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 665 kCal
Fett42.1 g
Salt4 g
Kolhydrater49.4 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter intressant och gott. Ska absolut prova den på lördag, som förrätt.
Anita
2016-11-08Hm, pumpa 2 ggr under denna vecka - inte så optimalt så tyvärr blir det avbokning denna kassen med :(
Anette
2016-04-11