UNDER 15 MIN | Enkel

Gröna stavar med dipp och nachos

Visst älskar vi att äta med händerna? Här är det olika typer av grönsaksstavar du tar tag i och de doppas i en egengjord smakrik dipp gjord på grekisk yoghurt, tomattapenade och härliga kryddor. För extra sälta (och vad vore tv-kvällen utan chips?) så serveras även lite nachos. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda yoghurt, tomattapenade, spiskummin, chilipeppar och smaka av med salt.
  2. Skär gurkan i stavar. Ansa, skölj och dela rädisorna. 
  3. Servera alla grönsaker med dippen och nachochipsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 burk grekisk yoghurt (à 450 g)
  • 1/2 dl soltorkade tomater tapenade
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm chilipeppar
  • salt
  • 1 gurka
  • 125 g rädisor
  • 1 förp snackmorötter (à 150 g)
  • 1 förp snackpaprika (à 150 g)
  • 1/2 påse nachochips (à 185 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1024 kJ / 244 kCal