Tomatsoppa med linser och fetaost
En billig och smakrik färdigsoppa blir extra matig med linser i. Lyxa till det med smulad fetaost och rostade pumpakärnor på toppen för fin sälta och god crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
2 portioner
5 dl kyld färdig tomatsoppa (gärna mild)
1 förp kokta linser (à 380 g)
1/2 msk finrivet citronskal
50 g smulad fetaost
2 msk rostade pumpakärnor
chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1462 KJ / 349 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater31 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag gjorde Ella-tomatsoppa som grund istället före köpevarianten. Det blev jättegott!
Lena
2022-07-10