Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomatsoppa med linser och fetaost

En billig och smakrik färdigsoppa blir extra matig med linser i. Lyxa till det med smulad fetaost och rostade pumpakärnor på toppen för fin sälta och god crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm tomatsoppan i en kastrull. Tillsätt linser och citronskal.
  2. Häll upp soppan i två skålar. Toppa med fetaost, pumpakärnor och chiliflakes.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg.
Gör lakosfri: välj laktosfri soppa och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri soppa. Byt fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 dl kyld färdig tomatsoppa (gärna mild)
  • 1 förp kokta linser (à 380 g)
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 50 g smulad fetaost
  • 2 msk rostade pumpakärnor
  • chiliflakes
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1462 kJ / 349 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept