Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette

1
0
Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette

Den här mustiga tomatsoppan görs snabbt med genvägen över färdig tomatsoppa som förstärks med färska tomater och purjolök. Gratinerad baguette med fetaostcrème ger sälta som matchar tomatens sötma och blir ett gott tillbehör till soppan.

Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljong eller fond)
1 förp kyld tomatsoppa (à 5 dl)
salt och peppar
150 g fetaost
1 dl kvarg (1%)
2 tsk hackad färsk eller torkad oregano
4 minibaguetter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd
Gör laktosfri: gör egen tomatsoppa med laktosfria mjölkprodukter
Gör mjölkproteinfri: gör egen tomatsoppa med ris- havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1829 KJ / 437 kCal
Fett 167 g
Kolhydrater 484 g
Protein 196 g
Läs mer om näringsvärden