Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette

Den här mustiga tomatsoppan görs snabbt med genvägen över färdig tomatsoppa som förstärks med färska tomater och purjolök. Gratinerad baguette med fetaostcrème ger sälta som matchar tomatens sötma och blir ett gott tillbehör till soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Skala och riv vitlöken. Skär bort stjälkfästet på tomaterna, dela dem i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i små tärningar.
  3. Fräs purjo- och vitlök i olivoljan. Tillsätt tomattärningarna och buljongen, koka sakta ca 5 minuter. Tillsätt tomatsoppan och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Smula fetaosten och blanda den med kvarg och oregano. Smaksätt med salt och peppar. Dela baguetterna i halvor och bred på fetacrèmen. Lägg brödet på en plåt och sätt mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Servera soppan med de varma baguetterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd
Gör laktosfri: gör egen tomatsoppa med laktosfria mjölkprodukter
Gör mjölkproteinfri: gör egen tomatsoppa med ris- havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljong eller fond)
  • 1 förp kyld tomatsoppa (à 5 dl)
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg (1%)
  • 2 tsk hackad färsk eller torkad oregano
  • 4 minibaguetter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1829 kJ / 437 kCal