Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette

Den här mustiga tomatsoppan görs snabbt med genvägen över färdig tomatsoppa som förstärks med färska tomater och purjolök. Gratinerad baguette med fetaostcrème ger sälta som matchar tomatens sötma och blir ett gott tillbehör till soppan.

Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök
1   vitlöksklyfta
3   tomater
1 msk  olivolja
6 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljong eller fond)
1   förp kyld tomatsoppa (à 5 dl)
salt och peppar
150 g  fetaost
1 dl  kvarg (1%)
2 tsk  hackad färsk eller torkad oregano
4   minibaguetter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd
Gör laktosfri: gör egen tomatsoppa med laktosfria mjölkprodukter
Gör mjölkproteinfri: gör egen tomatsoppa med ris- havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1829 KJ / 437 kCal
Fett16.7 g
Kolhydrater48.4 g
Protein19.6 g

Testa liknande recept

Tomatsoppa med pasta och ostkräm
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsoppa med mozzarella och baguette
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomatsoppa med risoni och salami
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad färskost med mynta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd eller bullar
Betyg 3.7 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga