Tomatsoppa med risoni och tunnbrödstoast med rucola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsoppa med risoni och tunnbrödstoast med rucola

Tomatsoppa med risoni och tunnbrödstoast med rucola är en lätt och enkel lunchrätt som förberedes av färdig tomatsoppa. De stekta tunnbröden blir knapriga toast med smak av dijonsenap och rucola och är en skön kontrast till den lena soppan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt förpackningens anvisning. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm tomatsoppan med mjölken. Blanda ner den avrunna risonin och tomattärningarna i soppan.
  3. Toast: Bred dijonsenapen på tunnbrödet. Fördela rucolan och ost på ena halvan av brödet. Vik över den andra halvan och pressa samman.
  4. Stek toasten i matfett i en stekpanna eller grilla ca 2 minuter på varje sida i en medelvarm grillpanna.
  5. Servera tomatsoppan med toasten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatsoppan.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris. Använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl risoni
  • 2 tomater
  • 4 port kyld, färdig tomatsoppa
  • 1 dl mjölk
Toast
  • 4 retangulära mjuka tunnbröd
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 påse ruccola (à ca 65 g)
  • 150 g riven lagrad ost
  • ev. smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3026 kJ / 723 kCal
Läs mer om näringsvärden