Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsoppa med ost och pasta

Här är en härlig och klassisk tomatsoppa med ost och pasta som har en len prägel av vitt vin. Soppan har en mycket fyllig och kulinarisk smak och tillsammans med parmesanost och bröd har du en fulländad och utsökt måltid till lunch eller middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt purjostrimlorna koka med pastan när 2 minuter återstår av koktiden. Låt pasta och purjo rinna av.
  3. Värm tomatsoppan i en kastrull och späd med mjölk, vatten och vin. Blanda i pasta och purjolök.
  4. Till servering: Servera med riven ost och brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl pasta (t ex småsnäckor eller makaroner)
  • 1 purjolök
  • 2 burkar tomatsoppa (à 295 g)
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl vitt vin
Till servering
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?