Tomatsoppa med currystekt kyckling och paneer

14
1
Tomatsoppa med currystekt kyckling och paneer

Tomatsoppa med currystekt kyckling och paneer

Ingredienser

4 portioner
2 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 förp tomatsoppa (ca 5 dl)
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
salt
svartpeppar
1/2 lime
ca 400 g currykryddade strimlor av kyckling
2 msk majsolja
1 förp paneer ost
1 kruka gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan och buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Mikael

2020-08-22

Soppan var riktigt god. Blev dock inte riktigt klok på paneerosten. Tillförde ingen smak. Nästa gång kör jag utan denna.

Näringsvärde per portion

Energi 2292 KJ / 548 kCal
Fett 42 g
Salt 4 g
Kolhydrater 16 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden