Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tomatsoppa med currystekt kyckling och paneer

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv ingefäran och vitlöken.
  2. Koka upp tomatsoppa och kokosmjölk med ingefära, vitlök, smulad buljongtärning och vatten.
  3. Smaka av soppan med salt, peppar och några droppar limesaft.
  4. Stek kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen på en tallrik.
  5. Stek osten i resterande olja i stekpannan. Krydda salt och peppar.
  6. Skär gräslöken.
  7. Servera soppan, toppa med kyckling och bryt över osten. Garnera med gräslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan och buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp tomatsoppa (ca 5 dl)
  • 1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 lime
  • ca 400 g currykryddade strimlor av kyckling
  • 2 msk majsolja
  • 1 förp paneer ost
  • 1 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2292 kJ / 548 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer