Tomatsoppa med chili och aprikoser

22
0
Tomatsoppa med chili och aprikoser

Värmande och väldoftande tomatsoppa med chili och aprikoser går snabbt att koka ihop och är värd varenda minut. Med bland annat vitlök, crème fraiche och finhackad chili blir soppan fantastiskt smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Tomatsoppa med chili och aprikoser

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 urkärnad, finhackad röd chilifrukt t ex spansk peppar
2 msk raps- eller solrosolja
3 burkar hela skalade tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
8 dl höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
20 torkade aprikoser
1 dl crème fraiche + extra till garnering
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen, i övrigt fall är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraice mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1389 KJ / 332 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 19 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden