Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majssoppa med sweet chili

Smakrik och värmande soppa med vitlök, röd chilifrukt, potatis, majs, grönsaksbuljong och sweet chilisås. Garnera majssoppan med koriander. Servera soppan med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chili. Fräs allt i olja några minuter.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med majsen. Häll på buljong och låt soppan puttra i ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
  4. Rör i sweet chilisåsen och värm soppan. Smaka av med salt och peppar.

Tips

För lite mer knaprighet, spara lite av majsen och lägg i den hel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
  • 2 msk raps- eller solrosolja
  • 2 potatisar
  • 2 burkar majs (à 340 g)
  • 1 l grönsaks- eller hönsbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • koriander till garnering
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1300 kJ / 310 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden