Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Grillad kyckling med citrongräs & chili

Fantastiskt välsmakande grillad kyckling med fräsch sallad. Kycklingen grillas i ugnen och får smak av citrongräs, vitlök och chili. Häll en vinägrett av limejuice, honung och salt över salladen för extra smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krossa citrongräset med knivskaftet och skär grovt. Lägg i en skål och blanda med 1 tsk salt. Dela och skär 2 av chilifrukterna i bitar. Dela 1 av limefrukterna i kvartar. Fyll kycklingen med smaksättarna. Skär ev ett par snitt i kycklinglåren så att köttet fortare blir genomstekt.
  3. Blanda soja, smör- och rapsolja samt salt och peppar. Pensla kycklingen. Tillaga i ugnen ca 50 minuter, men sänk temperaturen till 175°C efter 30 minuter. Pensla kycklingen ett par gånger. Köttsaften ska vara klar när kycklingen är genomstekt.
  4. Skala och skiva vitlöken tunt. Rosta den i solrosolja tills den är gyllenbrun. Låt svalna.
  5. Skölj och skär pak soien grovt. Skölj och plocka bladen från gemsalladen. Låt salladen rinna av. Blanda salladssorterna.
  6. Kärna ur och finhacka den återstående chilin och blanda med salladen.Blanda i vitlöken.
  7. Blanda juicen från 1 lime med honungen och 1/2 tsk salt. Häll över salladen och blanda.
  8. Skär upp kycklingen. Fördela salladen på tallrikar och lägg kycklingen ovanpå.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör/rapsolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel kyckling
  • 2 citrongräs
  • 3 chilifrukter (t ex spansk peppar eller jalapeño)
  • 2 lime
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk smör- och rapsolja (flaska)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk solrosolja
  • 2 pak soi
  • 2 huvuden sallad (gemsallad/buffésallad)
  • 1 msk honung
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden