Tomatsoppa med bönor, fänkål och dillmajonnäs

Blir en krämig tomatsoppa med bönor och fänkål din nya vardagsfavorit? Pricken över i:et är den goda dillmajonnäsen. Servera gärna med parmesankrutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 vitlöksklyftor
1 fänkål (ca 300 g, för 4 port)
1/2 purjolök (ca 100 g, för 4 port)
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à ca 400 g)
4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
1 förp kokta cannellinibönor (à ca 400 g)
salt
nymald svartpeppar
ev chiliflakes
Dillmajonnäs
1/2 kruka dill
1 liten vitlöksklyfta
1 1/2 dl majonnäs
Till servering
krutonger gärna med smak av parmesan och örter (se länk i text)
Gör så här
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan krutonger.
Energi2512 KJ / 598 kCal
Fett52 g
Salt1.9 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer