Gulbetssoppa med rågbrödssticks och bönröra
Gulbetan är nära släkt med vår vanliga rödbeta, men med något mindre ”järnig” smak. Här får du testa den i en len soppa med pepparrotskräm. Extra vardagslyx blir det med hemrostade brödsticks och bönröra till.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g gulbetor eller rödbetor
3 skivor danskt rågbröd
2 gula lökar
1/2 fänkål
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
1 tsk torkad timjan
2 msk äppelcidervinäger
finskuren rödlök och/eller finskuren gräslök till garnering
3 msk smör
olja
1 tsk salt
1 krm peppar
Bönröra
1 burk cannellinibönor (à 400 g)
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
Pepparrotskräm
2 1/2 dl kvarg (10 %)
2 msk finriven färsk pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har en sojaproteinallergiker hemma, så bönorna ersattes med tunna skivor av isterband. Poppis soppa hos alla!
Maria
2012-08-29Hej Ingela! Prata gärna med din handlare om att ta hem det i sortimentet.
Redaktionen
2012-08-20Har tyvärr sökt gulbetor sedan juni men inte funnit några. Min lokala Ica Maxi tar inte in dem. Synd.
Ingela
2012-08-17