Gulbetan är nära släkt med vår vanliga rödbeta, men med något mindre ”järnig” smak. Här får du testa den i en len soppa med pepparrotskräm. Extra vardagslyx blir det med hemrostade brödsticks och bönröra till.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2012
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: ersätt smör med laktosfritt matfett och kvarg med laktosfritt färskostalternativ, t ex kvarg från Valio. Kontrollera bröd och fond.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett, använd mjölkfritt, naturellt färskostalternativ. Kontrollera bröd och fond.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria
2012-08-29Har en sojaproteinallergiker hemma, så bönorna ersattes med tunna skivor av isterband. Poppis soppa hos alla!
Redaktionen
2012-08-20Hej Ingela! Prata gärna med din handlare om att ta hem det i sortimentet.
Ingela
2012-08-17Har tyvärr sökt gulbetor sedan juni men inte funnit några. Min lokala Ica Maxi tar inte in dem. Synd.