Broccolisoppa med fänkål
Den här broccolisoppan är något alldeles extra. Boostad med små vita bönor, eller cannellini som de heter på italienska, färskost och fänkålsfrön. Medan buketterna på broccolin mixas ner i soppan blir stammen till en citrondressad knaprig topping.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
4 portioner
500 g broccoli
1 finhackad gul lök
1 msk olivolja
1 tsk mortlade fänkålsfrön
2 msk konc grönsaksfond
8 dl vatten
1 förp avrunna cannellinibönor (à 400 g)
150 g färskost
salt
peppar
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
Topping
krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är utan topping.
Energi1214 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blandade ner den färskpressad citronjuicen direkt i soppan, kan rekommenderas 👌
Johanna
2024-02-27Gott! Lättlagat, värmande och mättande. Doften av fänkål lockar och förför. En riktig supersoppa!
Jeanette
2023-11-27Tyvärr riktigt tråkig rätt, inte heller speciellt mättande. Denna görs nog inte om igen. 2/5
Kim
2021-01-10