Broccolisoppa med fänkål

31
6 Klimatsmart
Broccolisoppa med fänkål

Den här broccolisoppan är något alldeles extra. Boostad med små vita bönor, eller cannellini som de heter på italienska, färskost och fänkålsfrön. Medan buketterna på broccolin mixas ner i soppan blir stammen till en citrondressad knaprig topping.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Broccolisoppa med fänkål

Ingredienser

4 portioner
500 g
broccoli
1
finhackad gul lök
1 msk
olivolja
1 tsk
mortlade fänkålsfrön
2 msk
konc grönsaksfond
8 dl
vatten
1
förp avrunna cannellinibönor (à 400 g)
150 g
färskost
-
salt och peppar
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
olivolja

Topping

krutonger

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongen och krutongerna. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongen och krutongerna. Välj mjölkproteinfri färskostersättning.
Gör äggfri: välj äggfria krutonger.

Näringsberäkningen är utan topping.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Kim

2021-01-10

Tyvärr riktigt tråkig rätt, inte heller speciellt mättande. Denna görs nog inte om igen. 2/5

Ida-maria

2020-02-03

Lite mycket fänkålssmak för min smak! Men annars god, hade även i lite kräftstjärtar, gott!

Hans-olof

2020-01-20

Smakade bra. Jag valde att toppa min tallrik med ett par droppar grön Tabasco för lite extra sting.

Näringsvärde per portion

Energi 1214 KJ / 290 kCal
Fett 18 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept