En enkel och smarrig soppa med vacker färg har du i denna tomatsoppa som du serverar med en klick basilikacrème. Tre olika varianter av tomat använder du för att få smak och fyllighet innan du avrundar tomatsoppan med len grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997
Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av crème fraiche, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche, grädde, pesto och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så god soppa. Hade schalottenlök sist och det blev grymt. Behövs ingen grädde i den här soppan…
Rikard
2023-05-12Min bästa tomatsoppa! Brukar ha i lite extra kryddor och en klick creme fraiche blandad med hackad, färsk basilika, salt och peppar.
Annette
2023-04-12Riktigt bra! Bra smak!
Andreas
2023-01-29