Tomatsoppa med basilikacrème

538
49
Tomatsoppa med basilikacrème

En enkel och smarrig soppa med vacker färg har du i denna tomatsoppa som du serverar med en klick basilikacrème. Tre olika varianter av tomat använder du för att få smak och fyllighet innan du avrundar tomatsoppan med len grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Tomatsoppa med basilikacrème

Ingredienser

4 portioner
1 stor gul lök
1 msk smör eller olja
4 färska tomater
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt
peppar
1 dl mellan- eller vispgrädde

Basilikacrème

2 dl crème fraiche
1 1/2 msk basilikapesto

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av crème fraiche, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche, grädde, pesto och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

538

Kommentarer

Andreas

2023-01-29

Riktigt bra! Bra smak!

Sofia

2022-12-10

Älskar det här receptet! 😍 Brukar ha i pasta i soppan för att göra den ännu lite matigare 😊

Sonja

2022-12-09

Så himla god soppa. Jag la till halv tesked chilli, tre klyftor vitlök och en tesked oregano och serverade med vitlöksbröd. 😋Alla ville ha receptet... 😁

Näringsvärde per portion

Energi 1599 KJ / 382 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden