Tomatsoppa med basilikacrème
Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med en klick basilikacrème. Du använder tre olika sorters tomat för att få smak och fyllighet - färska tomater, krossade tomater och tomatpuré. Sist avrundar du tomatsoppan med len grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997
Ingredienser
Basilikacrème
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av crème fraiche, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche, grädde, pesto och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna tomatsoppa är helt fantastiskt 👏✨✨
Anita
2024-09-02Lade till lite chilliflakes, en vitlöksklyfta, oregano och basilika. Jättegod.
Pernilla
2024-07-27Bästa tomatsoppan som jag har smakat
Pontus
2024-05-09