Italiensk tomatsoppa

47
2 Klimatsmart
Italiensk tomatsoppa

En mustig tomatsoppa med enkla ingredienser där smakerna bara blir rikare ju längre den kokar. Dagsgammalt bröd är stommen i den här tomatsoppan med klassiska italienska ingredienser som basilika, olivolja och parmesanost. En trevlig och smakrik rätt både för plånboken och smaklökarna.

Skriv ut
Italiensk tomatsoppa

Ingredienser

4 portioner
2
lökar
2
vitlöksklyftor
1 dl
olivolja
2
skivor torkat vitt bröd eller lantbröd
400 g
krossade tomater
9 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) alt grönsaksbuljong för vegetarisk
1
kruka basilika
-
salt och svartpeppar
1/2
citron

Till servering

parmesanost

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl. parmesanost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Eleonore

2018-01-17

enkel och bra i smak. Vi bytte ut basilika mot persilja och det blev väldigt gott.

Martin

2016-08-11

Litet småtråkig soppa. Okej, men inte mer än så.

Näringsvärde per portion

Energi 1204 KJ / 288 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept