Italiensk tomatsoppa
En mustig tomatsoppa med enkla ingredienser där smakerna bara blir rikare ju längre den kokar. Dagsgammalt bröd är stommen i den här tomatsoppan med klassiska italienska ingredienser som basilika, olivolja och parmesanost. En trevlig och smakrik rätt både för plånboken och smaklökarna.
Ingredienser
4 portioner
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 skivor torkat vitt bröd eller lantbröd
400 g krossade tomater
9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) alt grönsaksbuljong för vegetarisk
1 kruka basilika
salt
svartpeppar
1/2 citron
Till servering
parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. parmesanost.
Energi1204 KJ / 288 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god och läskande soppa. Enkel att tillaga.
Anna-cari
2022-08-02Jättegod och enkel att tillaga. Ett tips: Tillaga den dag ett och värm den nästa dag - då blir den fantastisk god!
Solveig
2022-04-10enkel och bra i smak. Vi bytte ut basilika mot persilja och det blev väldigt gott.
Eleonore
2018-01-17