Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk tomatsoppa

En mustig tomatsoppa med enkla ingredienser där smakerna bara blir rikare ju längre den kokar. Dagsgammalt bröd är stommen i den här tomatsoppan med klassiska italienska ingredienser som basilika, olivolja och parmesanost. En trevlig och smakrik rätt både för plånboken och smaklökarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i hälften av olivoljan. Smula i det torkade brödet och häll på tomatkross och buljong.
  3. Koka sakta 20-30 minuter. Hacka basilikan.
  4. Tillsätt resten av olivoljan och basilikan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Till servering: Servera soppan med riven parmesanost.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl. parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 skivor torkat vitt bröd eller lantbröd
  • 400 g krossade tomater
  • 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) alt grönsaksbuljong för vegetarisk
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
Till servering
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1204 kJ / 288 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept