Italiensk tomatsoppa

66
4
Italiensk tomatsoppa

En mustig tomatsoppa med enkla ingredienser där smakerna bara blir rikare ju längre den kokar. Dagsgammalt bröd är stommen i den här tomatsoppan med klassiska italienska ingredienser som basilika, olivolja och parmesanost. En trevlig och smakrik rätt både för plånboken och smaklökarna.

Italiensk tomatsoppa

Ingredienser

4 portioner
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 skivor torkat vitt bröd eller lantbröd
400 g krossade tomater
9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) alt grönsaksbuljong för vegetarisk
1 kruka basilika
salt och svartpeppar
1/2 citron

Till servering

parmesan

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl. parmesanost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Anna-cari

2022-08-02

Väldigt god och läskande soppa. Enkel att tillaga.

Solveig

2022-04-10

Jättegod och enkel att tillaga. Ett tips: Tillaga den dag ett och värm den nästa dag - då blir den fantastisk god!

Eleonore

2018-01-17

enkel och bra i smak. Vi bytte ut basilika mot persilja och det blev väldigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1204 KJ / 288 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden