Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast

21
0
Tomatsoppa med krispig pesto-  och mozzarellatoast

Bjud familjen på hemmagjord tomatsoppa till middag. Denna är en lite matigare variant med pastahjul och får god smak från vitlök och timjan. Serveras soppan med fantastiskt goda ugnsgräddade toasts som toppas med pesto, tomat och mozzarella. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Tomatsoppa med krispig pesto-  och mozzarellatoast

Ingredienser

4 portioner

Tomatsoppa

1
gul lök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 msk
tomatpuré
2
förp passerade tomater (à 500 g)
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk
timjan
-
salt
-
peppar
2
port pasta (gärna route)

Toast

2
förp mozzarella (à 125 g)
1/2
ask tomater (à 500 g)
2
baguetter (à 150 g)
1 dl
pesto

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj pasta och bröd utan gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarellaost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna soppan med chiliflakes eller en klick arrabbiata.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3045 KJ / 727 kCal
Fett 30 g
Salt 3.36 g
Kolhydrater 81 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept