Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast
Bjud familjen på hemmagjord tomatsoppa till middag. Denna är en lite matigare variant med pastahjul och får god smak från vitlök och timjan. Servera soppan med fantastiskt goda ugnsgräddade toasts som toppas med pesto, paprika och mozzarella. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2024
Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 förp passerade tomater (à 500 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk torkad timjan
2 port pasta (gärna fullkorn)
salt
peppar
Toast
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 röd paprika
2 baguetter (gärna fullkorn, à 150 g)
1 dl basilikapesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3062 KJ / 738 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt. Brödet till var väldigt gott och funkade dagen efter i matlådan oxå.
Ida
2024-11-02I receptet utgår man från färdiggräddade baguetter. I matkassen medföljer ogräddade... dvs har ni matkassen, följ inte receptet, då får ni mjuka tråkiga baguetter om ni inte förgräddar
Mats
2024-10-23Supergod smak på både soppa och bröd. Hade i 3 klyftor vitlök istället för 1 men tar nog ännu fler nästa gång.
Carola
2024-01-04