Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisksoppa med tomat och apelsin

En härlig, tomatbaserad fisksoppa smaksatt med fänkål och apelsin som passar utmärkt som en värmande kvällsmåltid. Potatisen gör soppan extra matig. Serveras med en klick yoghurt och ett gott bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär fisken i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i mindre bitar, hacka lök och vitlök.
  4. Fräs potatis, lök och vitlök i oljan i en kastrull. Tillsätt buljong, tomater och fänkål. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  5. Tvätta apelsinen, riv av skalet och pressa ur juicen.
  6. Tillsätt fisk och apelsinjuice, sjud 3 - 5 minuter. Rör ner apelsinskalet. Smaksätt med salt och kajennpeppar.
  7. Servera soppan med matyoghurt och brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sejfiléer
  • 1 förp minibaguetter
  • 400 g fasta potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 8 dl höns- eller fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1 apelsin
  • salt
  • kajennpeppar
  • 2 dl matyoghurt till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2066 kJ / 492 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer