Fisksoppa med tomat och apelsin

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Fisksoppa med tomat och apelsin

En härlig, tomatbaserad fisksoppa smaksatt med fänkål och apelsin som passar utmärkt som en värmande kvällsmåltid. Potatisen gör soppan extra matig. Serveras med en klick yoghurt och ett gott bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Fisksoppa med tomat och apelsin

Ingredienser

4 portioner
400 g  sejfiléer
1   förp minibaguetter
400 g  fasta potatisar
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
8 dl  höns- eller fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g  krossade tomater
1 tsk  stött fänkål
1   apelsin
salt
kajennpeppar
2 dl  matyoghurt till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra vardagsmat, använde kross tomat med basilika.

Lars

2011-07-18

Jag försökte smaka på soppan men den smakade så äckligt att jag fick lite på läppen och klarade inte mer. Fick hälla ut hela alltet! Bottennapp!

Oscar

2011-06-21

Näringsvärde per portion

Energi2066 KJ / 492 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater60.1 g
Protein33.9 g

Testa liknande recept

Fiskgryta med saffran och tomat
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med fänkål och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med apelsinkräm
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sejpanna med fänkål och tomat
Betyg 3.4 av 5.
105 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och smetana
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt sej med apelsinmorötter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga