Fisksoppa med tomat och apelsin

4
2
Fisksoppa med tomat och apelsin

En härlig, tomatbaserad fisksoppa smaksatt med fänkål och apelsin som passar utmärkt som en värmande kvällsmåltid. Potatisen gör soppan extra matig. Serveras med en klick yoghurt och ett gott bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Fisksoppa med tomat och apelsin

Ingredienser

4 portioner
400 g sejfiléer
1 förp minibaguetter
400 g fasta potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
8 dl höns- eller fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 tsk stött fänkål
1 apelsin
salt
kajennpeppar
2 dl matyoghurt till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Lars

2011-07-18

Mycket bra vardagsmat, använde kross tomat med basilika.

Oscar

2011-06-21

Jag försökte smaka på soppan men den smakade så äckligt att jag fick lite på läppen och klarade inte mer. Fick hälla ut hela alltet! Bottennapp!

Näringsvärde per portion

Energi 2066 KJ / 492 kCal
Fett 12.2 g
Kolhydrater 60.1 g
Protein 33.9 g
Läs mer om näringsvärden